SPRING SAVINGS - 15% OFF ORDERS OVER £50 WITH CODE SPRING24 | VIEW DETAILS

Applies to orders of sheet music, tuition, and exam books only.

Enter the discount code on the basket page.

Symphony No. 2: Orchestra

Score | Sheet Music and Books

PUBLISHER: Edition Wilhelm Hansen
PRODUCT FORMAT: Score
Søren Nils Eichberg's Symphony No. 2 - 'Before Heaven, Before Earth' (2010). Commissioned by The Danish National Symphony Orchestra / DR. Parts are available on hire:hire@ewh.dk Programnote Symfoni nr. 2 er kronen på værket af et helt værkkompleks, som Søren Nils Eichberg har arbejdet
€ 72,89
incl. tax
Special Order
Ships within 5 working days 
This product cannot be ordered at the moment.
Not available in your region.
Specifications
Publisher Edition Wilhelm Hansen
Instrumentation Orchestra
Product Format Score
Description Product Type Vocal Score
Genre Classical
Year of Publication 2013
Style Period Post 1901
ISBN 9788759821633
No. WH31255
Description

Søren Nils Eichberg's Symphony No. 2 - 'Before Heaven, Before Earth' (2010).

Commissioned by The Danish National Symphony Orchestra / DR.

Parts are available on hire:hire@ewh.dk

Programnote

Symfoni nr. 2 er kronen på værket af et helt værkkompleks, som Søren Nils Eichberg har arbejdet med siden 2008. På et stipendieophold iItalien fik han så mange idéer fra hånden, at selv ikke de tre værker, han dengang var ved at komponere, kunne udnytte dem alle. Stoffet blev brugt til dobbeltkoncerten, til en opera ogetorkesterværk bestilt af det tyske Ensemble Modern. Og materialet lever videre i hans Symfoni nr. 2, der afslutter en nærmest eksplosiv fase af kreativitet.

Man behøver ikke kende de tre andreværker for at få udbytte af symfonien, pointerer Søren Nils Eichberg. Det materiale, som værkerne har til fælles, fremtræder da også også på vidt forskellig måde. Istykket til Ensemble Modern (In Circles) virker idéerne som rastløse og flygtige indfald, mens de i Symfoni nr. 2 bliver anvendt på en mere gennemarbejdet facon.

Symfonien varer ca. 25 minutterog spilles i ét uafbrudt forløb. Alligevel er den opbygget efter klassisk model, hvor man fornemmer en ”1. sats”, en ”langsom sats” og en ”finale” undervejs. Det hele udspringer afto kontrasterende temaer, der begge præsenteres to gange i begyndelsen. Det er et symfonisk princip, der stammer helt tilbage fra symfonigenrens barndom. ”Dobbelt-præsentationen” er særlig nyttig imusik, som lytterne ikke kender på forhånd.

Symfoniens første tema er en række akkorder, der spilles af violiner og bratscher. Kontrasttemaet er en hurtig, rytmisk basfigur, som

Loading
Loading